Bruk av fagforeningsfaner i det offentlige rom

Av Arne Jæger | 2019-11-21 13:53

 

Bruk av fagforeningsfaner i det offentlige rom

 

I helgen var fagforeningskamerater fra EL og IT i Kristiansand på motdemonstrasjon mot den rasistiske organisasjonen SIAN, som hetser minoriteter og oppfordrer til etnisk rensing av muslimer fra Norge. Våre kamerater stilte opp med faner og flagg, men fikk først beskjed av politiet om at de måtte trekke fanene sine bakerst, for så å få beskjed ti minutter senere at fanen måtte bort fordi den var laget av jern og kunne brukes som våpen.

 

LO I Bergen og omland stiller seg kritisk til ethvert forsøk på å innskrenke retten til bruk av fagforeningsfaner i det offentlige rom. Vi anser det som en grunnleggende demokratisk rett, og ikke minst er det veldig viktig å kunne vise fagbevegelsens motstand mot rasistiske organisasjoner. Vi stiller videre spørsmålstegn ved politiets vurdering av realitetene. Påstander om at fagforeningsfaner kan brukes som våpen faller på sin egen urimelighet.

 

Vi henstiller til hele fagbevegelsen, både ledelse og enkeltforeninger, om å vise støtte til våre kamerater i El-fagarbeideres forening 240, Vest-Agder

 Vedtatt i styremøte 20. november 2019